Az érintett szervezetek január 29-én egyeztettek az Országházban a 2021-re tervezett nagyszabású eseményről.

Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke és Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter meghívására több mint 30 szervezet és intézmény csaknem 40 képviselője vett részt a tanácskozáson. 

Év végére elkészülhet a világkiállítás tematikáját összefoglaló munkaanyag, amely alapján elkezdődhet a többéves munka.
Az egyeztetés az első lépés az 1971-es Vadászati Világkiállítás 50. évfordulóján ismét Budapesten megrendezni tervezett világesemény intézményesítéséhez – emelte ki dr. Semjén Zsolt. A tanácskozáson képviselt szervezetektől azt kérte: legkésőbb a nyár végéig írásos anyagban foglalják össze, mik az elképzeléseik a szakterületek bemutatásáról, szerepeltetéséről az öt és fél év múlva esedékes rendezvényen. Az anyagot a Földművelésügyi Minisztérium Erdészeti és Vadgazdálkodási Főosztályának lehet megküldeni, amely a Miniszterelnökséggel közösen foglalja egységes anyagba az év végéig. Ezen tematikus összefoglaló alapján foghat hozzá a szervezésnek, megvalósításnak egy konszenzussal kiválasztott kormány- vagy miniszteri biztos.

Az elképzelések szerint a 2021-es világkiállítás tematikus jellege mellett nagy teret biztosít majd a kapcsolódó szakterületeknek, ily módon a főbb témakörök a többi között a fenntartható vadászat, ennek ökológiai háttere, az állat- és természetvédelem, a kutyás és a lovas kultúra, és – végül, de egyáltalán nem utolsó sorban – a gasztronómia. Mindennek megfelelően a partnerszervezetek a saját értékeiket teljességükben és gazdagságukban mutathatják majd be. A kiállítás nem csak tematikusan, de földrajzi szempontból is teljes lesz: több helyszínen, az ország számos pontján zajlik majd, a központi eseményeknek pedig a Hungexpo területe adhat otthont. Ami a külföldi résztvevőket illeti, saját pavilonban mutatkozhatnak be azok az országok, amelyek hagyományaiban kiemelkedő a vadászati kultúra jelentősége. Ezeken kívül külön meghívást kapnak azon országok vadászati szervezetei, amelyek évszázados gyökerek nélkül is ápolják a tradíciókat.

Forrás: OMVK-OMVV

Oldalainkat 35 vendég és 8 tag böngészi

  • ScottScend
  • Jamesagone
  • Prestonspert
  • Michaeltot
CURRENT MOON
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday117
mod_vvisit_counterYesterday213
mod_vvisit_counterThis week550
mod_vvisit_counterLast week1463
mod_vvisit_counterThis month3480
mod_vvisit_counterLast month5588
mod_vvisit_counterAll days829728

Online Now: 7
Your IP: 54.81.116.187
,
Today: április 24, 2018
Google PageRank

Link1 | Link2 | Link3

Copyright © 2012. All Rights Reserved.